De Artsen zonder Grenzen kliniek in het Kutupalong kamp in Bangladesh.

Bangladesh

Wij werken hier om vluchtelingen uit Myanmar te helpen en om zorg te bieden rond het krijgen van kinderen, na verkrachting en bij ongezonde arbeidsomstandigheden in de sloppenwijken van Dhaka.

En we bieden noodhulp bij crisissen, zoals psychologische hulp aan slachtoffers van brandstichting tijdens politieke onrust in hoofdstad Dhaka in begin 2015. We werkten op de brandwondenafdeling van het Dhaka Medical College ziekenhuis waar we 68 slachtoffers ondersteuning boden.

 

Hulp aan Rohingya’s in het Kutupalong kamp

Al decennialang leven voor geweld en vervolging gevluchte Rohingya’s in eigenhandig opgezette kampen net over de grens met Myanmar. Omdat ze geen officiële vluchtelingenstatus hebben, krijgen ze geen medische zorg van de overheid. Ook worden ze gediscrimineerd. In het Kutupalong kamp bij het stadje Cox’s Bazaar, runnen wij een kliniek waar zowel vluchtelingen als mensen uit de omgeving welkom zijn. Naast algemene medische zorg, zwangerschapsbegeleiding en verpleging geven wij ook psychologische hulp.

 

Medische zorg in sloppenwijken

In de Kamrangirchar en Hazaribagh sloppenwijken van hoofdstad Dhaka, bezochten onze hulpverleners fabrieken en leerlooierijen. Velen van hen maken lange dagen in gevaarlijke omstandigheden. . Mensen die (geen gecompliceerde) medische zorg nodig hebben, behandelen we ter plaatse. In Kamrangirchar bieden we ook medische en psychologische hulp aan slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld.

 

Behandelingskuur voor post-kala-azar overgenomen door regering

In Fulbaria, in het Mymensingh district, onderzochten we een behandeling voor post-kala-azar dermale leishmaniasis (PDKL), een immunologische complicatie die zich voordoet bij een deel van patiënten die hersteld zijn van kala-azar (een dodelijke tropische ziekte die overgebracht wordt door een zandvlieg) en zich goed voelen, maar die een typische huiduitslag ontwikkelen. Inmiddels hebben we ons onderzoek met succes kunnen afsluiten. De overheid van Bangladesh onderschrijft, op basis van de onderzoeksresultaten, de nieuwe kuur van Artsen zonder Grenzen.

 

Mei 2016

100.946
poliklinische consulten in 2015
2.724
mensen opgenomen voor verpleging in 2015
1.100
slachtoffers van verkrachting en huiselijk geweld geholpen in 2015
2.189
sessies om mensen op psychologisch gebied te ondersteunen in 2015
Sluit zoeken

Zoekveld