Periodiek schenken

Periodiek schenken levert u en Artsen zonder Grenzen belastingvoordeel op. Dus méér hulp, zonder dat het iets extra’s kost. Daarnaast wordt het steeds makkelijker gemaakt. Voorheen moest periodiek schenken via een notaris vastgelegd worden. Dat is niet meer nodig door de invoering van de onderhandse schenkingsakte. U kunt het direct met ons regelen.

 

De voordelen op een rij:

  • U mag het hele bedrag van uw schenking aftrekken van uw belastbaar inkomen
  • De fiscus betaalt een aanzienlijk deel van uw schenking
  • Artsen zonder Grenzen is voor minimaal 5 jaar verzekerd van uw steun
  • Uw hele gift komt ten goede aan Artsen zonder Grenzen omdat goede doelen met een ANBI-status geen schenkbelasting hoeven te betalen

Het is eigenlijk een win-win-situatie. Ik krijg een deel terug en Artsen zonder Grenzen hoeft geen schenkbelasting te betalen. Meer noodhulp, voor hetzelfde geld. Dat lijkt mij een hele goede zaak.Mevrouw Van Leeuwen, Amsterdam

Er zijn twee manieren om uw periodieke schenking te regelen:

 

1. Download ons formulier en stuur het ingevuld naar ons op.

2. Ga naar ons online formulier en wij regelen alles voor u.

 

Wij zorgen ervoor dat uw formulier wordt aangevuld met een transactienummer. Het originele formulier sturen wij terug voor uw eigen administratie. Die heeft u namelijk nodig voor uw jaarlijkse belastingaangifte.

 

Heeft u vragen over periodiek schenken?

 

Wilt u toch liever uw periodieke schenking bij de notaris vastleggen? Dat blijft uiteraard mogelijk. Lees meer over notarieel schenken.

Sluit zoeken

Zoekveld