Zorg waar deze niet voorhanden is
‘Dankzij ons platform voor telegeneeskunde kunnen we gerichte zorg bieden op afstand,’ vertelt Morten. Teams ter plaatse krijgen via het platform persoonlijk advies van vakspecialisten. Zo kunnen brandwonden snel en effectief worden behandeld, en is er minder kans op bijvoorbeeld ontstekingen. Ook kunnen we dankzij telegeneeskunde medische zorg bieden op plekken waar deze nauwelijks voorhanden is.
Elke hulpvraag een eigen team
‘Onze inzet voor het platform is volkomen vrijwillig,’ zegt Morten. ‘Voor elke hulpvraag stellen we een team van specialisten samen. Een aanpak waar we ook hier in Europa iets aan zouden hebben, denk ik. Er zijn mensen die jarenlang van kliniek naar kliniek gaan. Terwijl als er meteen een heel team van specialisten meekijkt, je sneller een compleet advies krijgt.’
4.000 hulpvragen per jaar
Onze teams in Syrië, Sierra Leone en Kyrgyzstan maken het meest gebruik van telegeneeskunde. Gemiddeld worden er op het platform zo’n 4.000 hulpvragen gedeeld per jaar. Dankzij de mensen die ons steunen is het mogelijk dat we ons kunnen blijven innoveren. Om zo overal ter wereld mensen te kunnen blijven voorzien van raad én daad.