Geven met belasting-voordeel

Niet iedereen weet dat er in Nederland belastingregels zijn die schenken aan goede doelen aantrekkelijker maken.

Kort gezegd: voor u een manier om méér hulp te bieden aan mensen die hulp het hardst nodig hebben, zonder dat het u iets extra's kost. Zo kunt u standaard uw giften aftrekken van uw belastbaar inkomen als deze tussen 1 en 10 procent van het verzamelinkomen zijn. Daarnaast zijn er nog 3 manieren waarop u met belastingvoordeel kunt geven: periodiek schenken, gedeeld geven of met een fonds op naam.

 

RSIN-nummer: 006790264

 

Periodiek schenken

Bij deze vorm van schenken kunt u tot 52% van uw gift aan Artsen zonder Grenzen terugkrijgen. Periodiek schenken kunt u met of zonder tussenkomst van een notaris regelen. Lees meer over periodiek schenken of neem contact op met Amita Ramai via 020-5208999 of schenking@artsenzondergrenzen.nl.

 

Gedeeld geven

Een grote gift zo gunstig mogelijk doen? Met gedeeld geven krijgt u een deel terug van de belasting én ontvangt u levenslang een vast rendement over uw gift. Lees meer over gedeeld geven of neem direct contact op met relatiemanager Elvira van Hooff: 020 520 8910, elvira.van.hooff@amsterdam.msf.org.

 

Fonds op naam

Met een fonds op naam kunt u uw stempel drukken op de wereld. Zonder alle administratie en bestuurszorgen die bijvoorbeeld bij een stichting horen. Lees meer over een fonds op naam of neem contact op met relatiemanager Elvira van Hooff, 020 520 8910, elvira.van.hooff@amsterdam.msf.org.

Sluit zoeken

Zoekveld