-
Advies op maat
Voor meer informatie over de verschillende donatiemogelijkheden voor uw stichting of vermogensfonds neemt u contact op met een van onze relatiemanagers. Zij beantwoorden graag al uw vragen en denken met u mee over de vorm en invulling van uw gift. Zo weet u precies wat uw opties zijn en kunt u een weloverwogen keuze maken.
-
Jullie visie, onze missie
Waarschijnlijk vindt u het belangrijk dat uw gift een doel ondersteunt dat aansluit bij de visie van uw stichting of vermogensfonds. Dat vinden wij ook! Onze relatiemanagers informeren u graag over onze verschillende projecten en welke impact uw bijdrage kan maken voor mensen in nood. U kunt vast een eerste indruk opdoen via onderstaande button.
-
Jaarverslag & jaarrekening
Ieder jaar stellen we een jaarverslag en een jaarrekening op waarin we rapporteren over onze impact en geldstromen. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden transparant te zijn over wat we doen en waar uw gift aan wordt besteed. Zo bent u er van verzekerd dat uw donatie écht ten goede komt aan mensen in noodsituaties.
Veelgestelde vragen
-
Kan mijn organisatie doneren aan een specifiek land, thema of project?
Ja, u kunt met uw stichting of vermogensfonds indien gewenst bijdragen aan onze hulp in een specifiek land, of aan een thema of project van uw keuze. Zo kunt u doneren aan een doel waar uw stichting of vermogensfonds een band mee heeft. Uiteraard houden wij u dan op de hoogte van uw gekozen hulpproject. Voor het bespreken van de mogelijkheden kunt u contact opnemen met een van onze relatiemanagers.
-
Kan ik inzicht krijgen in de activiteiten van Artsen zonder Grenzen?
In ons overzicht van projecten vindt u alle lopende noodhulp activiteiten van Artsen zonder Grenzen. Heeft u een vraag over een specifiek project? Onze relatiemanagers vertellen u graag meer.
-
Kan ik een financieel overzicht van Artsen zonder Grenzen inzien?
Ja, alle activiteiten, inkomsten en uitgaven van Artsen zonder Grenzen worden gerapporteerd in ons jaarverslag en in onze jaarrekening. U vindt daar ook een beknopt overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen projectjaar.
-
Kan ik op de hoogte gehouden worden van het werk van Artsen zonder Grenzen na mijn donatie?
U kunt op de hoogte worden gehouden van de actuele activiteiten van Artsen zonder Grenzen door u aan te melden voor onze e-mail nieuwsbrief of door ons te volgen op onze social media kanalen. Een van onze relatiemanagers houdt u persoonlijk op de hoogte wanneer u een gift doet van €10.000,- of meer.
-
Heeft Artsen zonder Grenzen een ANBI keurmerk?
Artsen zonder Grenzen wordt door de Nederlandse Staat aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) omdat wij medische en humanitaire zorg verlenen aan mensen in crisissituaties. Dankzij onze ANBI-status hoeven wij geen belasting af te dragen over donaties. Dit betekent dat al het geld dat u met uw stichting of vermogensfonds aan ons schenkt ten goede komt aan ons werk.
-
Wordt Artsen zonder Grenzen erkend door het CBF?
Artsen zonder Grenzen is erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Het CBF controleert of organisaties hun zelf geformuleerde doelen behalen op basis van rapportages die door de organisaties zelf worden opgesteld. Grotere organisaties worden getoetst op strengere normen dan kleinere organistaties. Bij Artsen zonder Grenzen hanteren we echter nog strengere normen voor onze bestedingen dan nodig voor het CBF keurmerk. Wij besteden bijvoorbeeld maximaal 20% van onze opbrengsten uit donaties aan fondsenwerving. Meer informatie over de wijze waarop het CBF de fondsenwerving van goede doelen toetst vindt u op de website van het CBF.
Help mee met een donatie
-
Moeder- & kindzorg
Vrouwen en kinderen worden veelal het hardst getroffen door noodsituaties. Vaak is er sprake van een gebrek aan specialistische zorg of onveilige omstandigheden die deze zorg voor hen ontoegankelijk maken. Onze teams zetten zich wereldwijd in voor het welzijn van vrouwen en kinderen in noodsituaties.
-
Ondervoeding
Vorig jaar waren wereldwijd ruim 232 miljoen kinderen ondervoed. Ondervoeding is de onderliggende oorzaak van bijna de helft van de sterfgevallen onder kinderen jonger dan vijf jaar. Door middel van een simpele test kan ondervoeding bij kinderen door onze teams geconstateerd worden. Met de juiste zorg helpen wij hen weer aan te sterken.
-
Water & sanitatie
Een gebrek aan schoon water maakt dat infectieziektes zich makkelijk en snel kunnen verspreiden. In crisissituaties hebben veel mensen geen schoon water tot hun beschikking, waardoor infectieziektes juist dan de kop op steken. Het opzetten van sanitaire voorzieningen en leveren van schoon drinkwater is om die reden een belangrijk onderdeel van onze hulp.