Hongersnood dreigt in Jemen

Het geweld houdt al jaren aan en het is steeds lastiger om aan levensmiddelen te komen. Veel families zijn voor voedsel afhankelijk van humanitaire hulp. Het is erg belangrijk dat een potentiële hongersnood afgewend wordt. Een hongersnood is extra gevaarlijk voor jonge kinderen. Voor kinderen die lijden aan ondervoeding kunnen kinderziekten zoals diarree en mazelen levensbedreigend zijn. Onze teams werken al aan meer consistente zorg in landen als Jemen. Het aantal patiënten is in de afgelopen periode toegenomen en de meeste van de kinderen zijn jonger dan 5 jaar.

Artsen zonder Grenzen verpleegkundige zorgt voor kinderen met ondervoeding in ziekenhuis Jemen
Ons werk in Jemen

Lees meer over de ondervoedingskliniek

Onze teams zien toename in aantal patiënten

corona in brazil

Steun onze teams

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen.​ Dit doen ze 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.​ Wij sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn onpartijdig, deskundig en doeltreffend.​ Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt, door mensen zoals jij.

Help vandaag nog mee!

Doneer en steun onze teams

Met structurele donaties kunnen we continue medische zorg bieden, daar waar het nodig is. Zoals onze projecten in conflictgebieden als Jemen. Onze teams bieden hier chirurgische hulp en ondersteunen 30 ziekenhuizen met medewerkers, logistiek en trainingen. Bijvoorbeeld in Taiz, een intens conflictgebied waar de frontlinies dwars door de stad lopen. Mensen moeten nu tot wel zeven uur door smalle en gevaarlijke bergweggetjes rijden. Voor het conflict konden alle inwoners binnen tien minuten bij een ziekenhuis zijn. Artsen zonder Grenzen is de enige hulporganisatie die gratis medische zorg biedt in dit gebied.

ondervoed kind
Video

Kijk mee in ons veldhospitaal in Jemen

Het afgelopen jaar hebben we bijna 20.000 patiënten opgenomen