Privacyverklaring

Artsen zonder Grenzen hecht grote waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. Wij verwerken je gegevens met de grootst mogelijke zorg en uitsluitend conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Ook houden we ons aan alle gedragscodes van de branchevereniging Goede Doelen Nederland, de codes van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en de (privacy)codes van de branchevereniging voor Dialoog Marketing (DDMA). Sinds 2012 is aan ons het Privacy Waarborg toegekend (zie voor meer informatie www.privacywaarborg.nl).

 

Artsen zonder Grenzen is 'verantwoordelijke' voor de verwerking van je persoonsgegevens. Dit is aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens in Den Haag onder nummer 1457464.

 

Heb je vragen of opmerkingen over ons privacybeleid? Of misschien een klacht? Je kunt altijd contact met ons opnemen, via:

 

Vragen over je donateurschap kun je e-mailen naar: servicedesk@amsterdam.msf.org.

 

Je persoonsgegevens

Als je ons steunt of hebt gesteund, bewaren wij je gegevens om je te informeren over ons werk, om te vragen of je ons wil steunen en je te kunnen bedanken voor je donatie. Dat kunnen we doen via e-mail, post of telefoon. Ook als je nummer geregistreerd is in het bel-me-niet-register kunnen we je bellen omdat je ons steunt. Wil je niet door Artsen zonder Grenzen worden gebeld, laat het ons dan weten via bovengenoemd vragenformulier of telefoonnummer. Wij kunnen je informatie gebruiken voor statistische doeleinden en soms gebruiken we  gegevens uit andere bronnen om een completer beeld van onze donateurs te krijgen.

 

Je persoonsgegevens geven wij nooit door aan derden

Artsen zonder Grenzen zal je gegevens nooit verkopen of ter beschikking stellen aan andere organisaties of bedrijven. Partijen die ons helpen, bijvoorbeeld bij de verzending van ons informatiemagazine of het werven van nieuwe donateurs, verwerken je persoonsgegevens uitsluitend in opdracht van Artsen zonder Grenzen en onder onze verantwoordelijkheid. Zij zijn verplicht je persoonsgegevens geheim te houden en na gebruik te vernietigen.

 

Beveiliging

Je persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk. Voor de bescherming van je persoonsgegevens zijn fysieke, technische en organisatorische maatregelen getroffen. Maak je gebruik van het donatieformulier op onze website, dan worden je gegevens versleuteld verzonden.

 

Je recht op inzage, correctie en verzet

Je kunt altijd inzage vragen om je gegevens of deze corrigeren. Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon (via het bovenvermelde formulier of telefoonnummer). Heb je bezwaar tegen verwerking van je persoonsgegevens of wil je niet langer informatie van Artsen zonder Grenzen ontvangen, neem ook dan contact met ons op via e-mail of telefoon.

 

Wijzigingen

Artsen zonder Grenzen kan deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen zonder hiervan nadere aankondiging te doen. We adviseren je daarom deze privacyverklaring regelmatig te bekijken. Deze verklaring is het laatst gewijzigd in januari 2016.

 

 

COOKIES

Bij je bezoek aan onze website plaatsen we cookies. Cookies helpen ons om het gebruik van de website te analyseren en je gebruikservaring te verbeteren. We maken gebruik van de volgende soorten cookies:

 

Analytische cookies

Analytische cookies, zoals die van Google, helpen ons bij de analyse van het gebruik van de website, zoals welke pagina's zijn bezocht, eerder bezochte sites en de duur van je bezoek. Met behulp van analytische cookies kunnen we verbeteringen ontdekken en vervolgens testen.

 

Marketing cookies

Met marketing cookies en ook tracking cookies, kan worden gemeten hoe vaak een advertentie wordt getoond, of hoe vaak op een banner wordt geklikt. Op deze manier wordt gemeten of onze informatie en banners effectief zijn. Met deze cookies kun je worden herkend als bezoeker op onze website en kunnen gegevens worden verzameld over de informatie en de webpagina’s die je op onze site bezoekt.

 

Social cookies

De informatie op onze website kun je via social media makkelijk delen, bijvoorbeeld via Facebook, Twitter en Instagram. Deze social media partijen plaatsen zelf cookies zodat ze je kunnen herkennen, gegevens kunnen verzamelen over de informatie en webpagina’s die je deelt en je surfgedrag kunnen volgen. Raadpleeg de cookie statements van deze aanbieders voor meer informatie.

 

Cookies verwijderen of uitschakelen

Via het instellingen-menu van je browser kan je zelf instellen welke cookies je accepteert door “cookies accepteren” in  of uit te schakelen. Via de instellingen in je browser kun je cookies ook verwijderen.

 

Hoe lang blijven cookies bewaard?

De meeste cookies die via de website van Artsen zonder Grenzen worden geplaatst, verdwijnen als je de browser sluit. Sommige cookies blijven langer bewaard, enkele dagen tot enkele jaren. We raden je aan via de instellingen in je browser regelmatig alle cookies te verwijderen.

 

Sluit zoeken

Zoekveld