CBF

Artsen zonder Grenzen heeft het CBF-keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Het CBF houdt gegevens bij van, en houdt toezicht op, alle goede doelen in Nederland. Hiermee bevordert de organisatie de transparantie van goededoelenorganisaties in Nederland en de manieren van fondsenwerving.

 

Fondsenwerving goede doelen

Het CBF-keurmerk, dat door het Centraal Bureau Fondsenwerving is ingesteld, wordt na een strenge beoordeling toegekend aan goededoelenorganisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel, door middel van het vragen van donaties via een machtiging of door geld te collecteren bijvoorbeeld.

 

CBF-keurmerk

Op verzoek van een goededoelenorganisatie beoordeelt het CBF het bestuur en beleid van de instelling, hoe ze geld binnenkrijgen, hoe ze het besteden en hoe ze daar verslag over uitbrengen. Als de goede doelen aan de gestelde criteria voldoen krijgen ze een stempel van goedkeuring: het CBF-Keur voor grote goede doelen en het CBF-Certificaat voor kleine goede doelen.

 

Artsen zonder Grenzen en het CBF-keurmerk

Artsen zonder Grenzen heeft het CBF-Keur. Artsen zonder Grenzen voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF. Voor meer informatie over de wijze waarop het CBF de fondsenwerving van goede doelen toetst verwijzen we je naar: http://www.cbf.nl/.

Sluit zoeken

Zoekveld