Aanvallen op ziekenhuizen

Elke week wordt in Syrië een door Artsen zonder Grenzen ondersteund ziekenhuis aangevallen. Onze hulpverleners en voorzieningen zijn ook het doelwit geweest in Jemen, Zuid-Sudan en Afghanistan.

Dit mág en kán niet de norm zijn. Want als medische voorzieningen sluiten omdat dokters en patiënten aangevallen worden, betekent dit dat mensen niet de medische hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Ziekenhuizen en patiënten zijn gèèn doelwit.

 

Oproepen aan landen Verenigde Naties

Op 3 mei sprak Joanne Liu, arts en internationaal voorzitter van Artsen zonder Grenzen, een speech uit tijdens een briefingsessie van de VN-Veiligheidsraad. Die dag stemde de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over een resolutie die moet garanderen dat ziekenhuizen en patiënten geen doelwit mogen zijn. Lees de speech.

 

Op 28 september sprak internationaal voorzitter van Artsen zonder Grenzen Joanne Liu de Veiligheidsraad toe, met als centrale oproep: Kom uw beloftes na.

 

Onze reactie op VS-onderzoeksrapport aanval op Kunduz

Het Amerikaanse leger publiceerde op 29 april zijn onderzoek naar de aanval op het ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen in Kunduz, Afghanistan op 3 oktober 2015. Bij die aanval kwamen 42 mensen om het leven, waaronder 14 medewerkers van Artsen zonder Grenzen. Tientallen anderen raakten gewond. Lees onze eerste reactie op het rapport.

 

#NotATarget

Ben jij het met ons eens dat de aanvallen op ziekenhuizen moeten stoppen? Doe dan mee en laat je stem horen via Twitter, Facebook, hoe dan ook! We vragen je dit in het Engels te doen voor meer, wereldwijde impact. Doe mee met #NotATarget

 

 

Aanval op ziekenhuis in Aleppo,Syrië

Minstens 50 mensen zijn omgekomen bij een bombardement gisteravond 27 april om 22.00 uur op een ziekenhuis dat Artsen zonder Grenzen ondersteunt in de Syrische stad Aleppo. Zeker zes van hen zijn leden van de medische staf.

Bekijk een interview hierover met Sam Taylor van Artsen zonder Grenzen, in Terzake, uitgezonden op 28 april.

Sluit zoeken

Zoekveld